Rome

RomeRome is best een dure stad. Maar soms hoef je helemaal niets te betalen om de mooie dingen te zien. Zoals deze plekken.

Aventijn
De zeven heuvels waarop Rome in de oudheid werd gebouwd. Ondanks haar ligging vlakbij het centrum vind je op de heuvel een van de rustigste residentiële wijken van Rome. Reizigers komen naar Aventijn om te kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Janiculum
Het panoramische uitzicht over de hele stad is vanaf deze heuvel spectaculair. In tegenstelling tot andere torens en plekken hoef je hier niet te betalen voor een ticket. Janiculum is tevens gemakkelijk te bereiken met de bus.

Pantheon
Als je in Rome bent is dit een must see. De Pantheon is een prachtig staaltje van klassieke Romeinse architectuur. Het oorspronkelijke Pantheon stamt uit 27 voor Christus. Deze tempel, die gebouwd werd op bevel van generaal Marcus Agrippa, werd in 80 na Christus echter volledig verwoestTrevifontein door een grote brand die Rome toen teisterde. Keizer Hadrianus bepaalde in 125 na Christus dat er een nieuw Pantheon moest komen.

Piazza Navona
De Piazza Navona ligt in één van de oudste buurten van Rome, de Campus Martius. Dit is een van de mooiste en gezelligste plein van Rome. Er zijn prachtige fonteinen, waaronder de bekende La Fontana dei Quattro Fiumi die gebouwd is door Bernini. Naast de talloze mooie gebouwen en kerken struikel je over  kunstenaars en gezellige terrasjes.

San Carlo alle Quattro Fontane
De barokke kerk San Carlo Alle Quattro Fontane staat in Rome en is tussen 1634 en 1677 gebouwd naar een ontwerp van Francesco Borromini. Het is één van de bouwkundige hoogtepunten van de westerse kunstgeschiedenis. Vanwege de kleine omvang staat de kerk ook wel bekend als San Carlino. Dit is een must see voor iedereen die geïnteresseerd is in barokarchitectuur.

Prachtige Rome…nog meer tips.

San Clemente basiliek
RomeDe basiliek San Clemente is een gebouwencomplex rond een twaalfde eeuwse rooms-katholieke kerk gewijd aan Paus Clemens I. Het geheel kan worden gezien als een archeologische bron voor de Romeinse architectuur en de politieke en religieuze geschiedenis van het vroege christendom tot en met de Middeleeuwen.

Santa Maria Maggiore
Basiliek van Santa Maria Maggiore (Basilica di Santa Maria Maggiore) is één van de zeven Pelgrim kerken van Rome en één van de vier pauselijke kerken. De Basiliek van Santa Maria Maggiore heeft sinds 1929 de titel basillica Majora en is daarmee in het bezit van de heilige stoel. Van alle Maria kerken in Rome is deze Maria kerk de grootste.

Spaanse Trappen
De Spaanse Trappen is een aanrader. Hier staat de  alom bekende Fontana della Barcaccia ontworpen door Pietro Bernini.Spaanse Trappen

Trevifontein
Als je in Rome bent dan moet je De Trevifontein hebben gezien. Bereid je wel voor op de massa’s toeristen. Men geloof dat wanneer je met de rug naar de fontein staat, de ogen sluit en met de rechterhand over de linkerschouder een muntje in het water gooit, je ooit terug zal keren naar Rome.

*Bron: Wikipedia

 

1 gedachte over “Reistips Rome”

  1. Pingback: Meest bezochte landen in 2015 - Reizen op Sneakers

Reacties zijn gesloten.