Brussel, Belgie

BrusselBrussel is een interessante stad om te bezoeken voor een paar dagen. Brussel heeft is heel gemakkelijk te bereiken met de trein of auto vanuit Nederland. Voor vele is deze stad voornamelijk bekend om Kuifje, haar geweldige Belgische bieren, overheerlijke Belgische wafels en uiteraard de lekkere chocolade bonbons.

Op de Grote Markt in Brussel, het centrale plein, bevinden zich de meeste toeristen en toeristische attracties. De meest bekende attracties in Brussel zijn ondere andere: Atomium, Magritte Museum, Muziekinstrumentenmuseum (MIM), Koninklijke Musea voor Schone Kunsten en uiteraard Manneken Pis. Als je in Brussel bent is het zeer zeker de moeite waard om dit allemaal te bezoeken.

Toch heeft Brussel ook andere prettige verrassingen als je ervoor open staat. Waaronder:

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika
Dit museum ademt de sfeer van het Afrikaans continent uit. Het bezit de grootste collectie Afrikaanse kunst ter wereld. Helaas is dit museum tijdelijkJacques Brel gesloten voor een grondige renovatie. Maar je kunt op verschillende plaatsen de tentoonstellingen bezichtigen in een Pop-up museum.

Jacques Brel stichting
In dit kleine museum in hartje Brussel, kun je een muzikale wandeling van ongeveer twee en een halfuur maken door het leven en werk van Belgische grootste chansonnier Jacques Brel.

Wandeling tweedehands/vintage kleding
Brussel is een walhalla vol tweedehandswinkels. Je kunt een leuke tweedehands/vintage kleding wandeling maken. Als je mazzel hebt kun je soms heel erg authentieke en originele dingen op de kop tikken.

Zinneke Pis
Men vindt dat Manneke Pis en Jeanneke Pis één de must-see attracties zijn als je in Brussel bent. Maar hebben jullie al Zinneke PisZinneke ontmoet? Zinneke Pis is het hondje dat ongegeneerd de poot opheft tegen een paaltje. Dit standbeeldje staat in de buurt van de Sint-Gorikshallen, niet zover van de Grote Markt. Zeker de moeite waard om dit ook te zien.

Fietsen in Brussel
Een plezierige manier om Brussel te verkennen is per fiets. Je kunt op veel plekken een fiets huren. Waaronder vlakbij het centraal station van Brussel. Meer informatie vind je hier.

Pleintjes
Als je de massa toeristen wil vermijden vind je net iets buiten het centrum van Brussel mooie pleintjes met gezellige lokaal cafés waar je lekker kunt eten en drinken. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op Brussel, Grote Marktontdekkingstocht naar gezellige terrasjes.

Filmhuis
Op een regenachtige dag kun binnen zitten, maar ook besluiten om een filmpje te gaan pakken. Een aanrader is Cinéma Nova. Dit is een alternatief filmhuis in Brussel waar je prachtige films kunt bekijken.

Mocht je tips hebben die je graag met ons wilt delen…horen wij dit graag.