Privacy Policy Reizen op Sneakers

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. Op de uitvoering van deze wet wordt toegezien door de Autoriteit Persoonsgegevens. Privacy is meer dan enkel het beschermen van persoonsgegevens. Privacy betekent ook dat mensen het recht hebben om handelingen te verrichten, zonder dat de buitenwereld daar kennis van heeft of neemt, of daar gebruik of misbruik van maakt.

Wij vinden jouw privacy belangrijk. Daarom zullen wij altijd vertrouwelijk omgaan met jouw persoonsgegevens. Jouw gegevens worden nooit gebruikt om door te verkopen aan derden.

Wie zijn wij?
Wij zijn reisbloggers die van reizen houden en graag daarover schrijven. Daarnaast vinden wij het leuk om gratis informatie, tips, verhalen en reis ideeën met jullie te delen.

(Gratis) download en mailings
Op de website van Reizen op Sneakers kun je gratis freebies downloaden of aanmelden voor de nieuwsbrief over reistips. Jouw gegevens komen terecht in een mailinglist van Mailchimp. Als je niet op de mailinglist wilt, dan kun je dit aangeven en ook uitschrijven.

Links naar andere websites
Wij linken geregeld onze blog naar andere websites, waar je bijvoorbeeld aanvullende advies of tips kunt vinden over een onderwerp waarin je geïnteresseerd bent. Reizen op Sneakers is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de informatie op die websites en ook niet voor hun privacy beleid.

Blogs delen Social Media
Wij maken gebruiken van Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Google+ om onze blog te delen. Daarnaast vragen wij lezers om onze reisblog ook te delen op hun eigen social mediakanalen. Wij zijn blij als dit gebeurd, omdat dit voor ons een manier is een groot publiek te bereiken. Als ons blog wordt gedeeld kunnen wij dit zien, maar met die gegevens doen wij niets.

Reactie achterlaten
Onder sommige blogs dat wij schrijven kun je een reactie achterlaten. Wij vragen dan om je naam en e-mailadres in te vullen en eventueel ook een website. Als je een reactie achterlaat wordt je IP-adres meegestuurd. Deze gegevens zullen wij nooit gebruiken om door te verkopen aan derden. Mocht je een reactie hebben gegeven, waar je achteraf spijt van hebt of niet blij mee bent, dan kun je dit door ons laten verwijderen. Je kunt een mail sturen naar reizenopsneakers@gmail.com.

Cookies / Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics. Deze online tool verzameld gegevens. Wij kunnen zien waar onze bezoekers op ons website vandaan komen. Zoals uit welk land, provincie en plaats. Deze informatie is zeer nuttig om ons blog verder te verbeteren. Uiteraard wordt er door Google Analytics vertrouwelijk omgegaan met de persoonsgegevens van wie dan ook en worden deze gegevens niet voor andere doeleinden gebruikt dan de analyse.

Mobiele apparaten
De website van Reizen op Sneakers is responsieve, dus ook te bekijken op smartphones en tablet. Wij verwerken ook data via deze apparaten. Denk bijvoorbeeld aan download freebies en aanmelden als gastblogger via het contactformulier. Wij zullen er alles aan doen om alleen beveiligde apps te gebruiken en zullen voorzichtig zijn met inloggen op een openbaar wifinetwerk.

Rechten omtrent jouw gegevens
Als wij jouw persoonsgegevens verwerken op basis van een door jou gegeven toestemming hiertoe, dan heb je altijd het recht deze toestemming in te trekken. Voor inzage en correctie van andere gegevens kun je contact opnemen met reizenopsneakers@gmail.com.

Blogs over producten
Op Reizen op Sneakers verschijnen zo nu en dan artikelen waarin wij producten van derden aanprijzen. Denk hierbij aan boeken, reisgadgets, goedkope vliegtickets en hotels. Vaak zijn dit artikelen over producten en services die we zelf hebben uitgeprobeerd. Alles waar wij over schrijven betalen we zelf, tenzij anders vermeld. Wij willen een eerlijk en betrouwbaar verhaal aan onze lezers vertellen dat inspireert. Als wij als bloggers niet 100% achter iets staan, schrijven we er niet over. Onze lezer verdienen namelijk alleen de beste reistips en adviezen.

Meldplicht Datalekken
van een datalek door een inbreuk op de beveiliging of vertrouwelijke gegevens die verloren zijn gegaan, zullen wij direct een melding doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Als het nodig is zullen wij het datalek ook melden aan de betrokkenen (de mensen van wie de persoonsgegevens zijn gelekt).

Verwerkingsovereenkomst
Reizen op Sneakers heeft een verwerkingsovereenkomst met Google Analytics en Mailchimp.

Wijziging Privacy Policy
We kunnen deze AVG-verklaring op elk moment aanpassen, dus kijk regelmatig op onze website of er updates zijn. Als het om ingrijpende wijzigingen gaat, zullen we een duidelijke mededeling op onze website plaatsen, eventueel met een elektronische kennisgeving over de wijzigingen in de privacy policy.

Laatste wijziging: april 2018