Reizen

reizenWord je zo nu en dan ook gek van de vele aanbod reiswebsites op het internet? Als ik een vakantie wil boeken zie ik soms door alle digitale spinnen het web niet meer. Er zijn zelfs reiswebsites waar ze zo min mogelijk persoonlijk contact willen. Het kost hun namelijk geld. Als potentiële klant raak ik dan gefrustreerd en wil afhaken voordat ik begonnen ben.

Het is een uitdaging om op zoek te gaan naar een plezierig reiswebsite. Aangezien elke reis met een goede voorbereiding begint is dit noodzakelijk. Voor mij moet een reiswebsite gebruiksvriendelijk, betrouwbaar, informatief, vindbaar en functioneel zijn. Vormgeving is daarbij belangrijk. Het oog wil namelijk ook wat.

Er zijn een aantal websites die ik regelmatig raadpleeg omdat ze in mijn optiek goede informatie geven. Natuurlijk hangt het ervan af wat voor soort reis je gaat maken. Een degelijk reiswebsite vind ik Backtrackers. Als je wilt gaan backpacken is dit eenreiswebsites website waar je veel informatie kunt vinden over hoe en wat. Around the Globe is ook een prima website om mensen te ontmoeten en hun reiservaringen te lezen. Mocht je er nog niet uit zijn waar je op vakantie wilt kun jij je laten inspireren door de mooie verhalen van reizigers. Je kunt tevens veel leuke en interessante reistips op deze website vinden.

reiswebsitesThorn Tree travel is een reisforum van The Lonely Planet die door reizigers worden beheerd. Deze website is vooral heel interessant voor de avontuurlijke reizigers onder ons. Hier kun je advies en tips krijgen die niet in reisgidsen staan. Dit is één van mijn favoriete reisforums. Globetrooper is plezierig als je anders wilt gaan reizen, maar niet alleen. Op deze website zitten mensen over de hele wereld die veel reiservaring hebben. Je kunt hier reisgenoten vinden en samen de wereld ontdekken.

Als je zelf nog reiswebsites kent waarvan je denkt dit moeten anderen ook weten horen wij dit graag.