Museum

Museum in ReykjavikAls ik op reis ben wil ik net als de meeste reizigers meer weten over het land, haar geschiedenis en cultuur. Een bezoek naar een museum in het land zelf is de beste manier om hier achter te komen. Dit is een overzicht van mijn vijf favoriete musea in Europa die weinigen kennen, maar toch de moeite waard is om te bezoeken. Bovendien is de entree gratis.

Museo del Prado
Prado in Madrid is één van de voornaamste musea ter wereld wat schilderkunst betreft. Hier hangen de grote Spaanse schilders waaronder Goya, El Greco, Velazques. Geweldige meesterwerken om van dichtbij te bewonderen.

Reykjavik Museum of Photography
Als je van fotograferen en van IJsland houdt dan is dit the place to be. Hier kun je een permanente collectie zien van oude en moderne kunst van hedendaagse IJslandse fotografen. Meer informatie over deze museum vind je op de website van Reykjavik Museum of Photography.

Berardo Collection Museum
Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze bijzondere museum in Lissabon. Het museum heeft een permanente collectie, bestaande uit meer dan 1000 kunstwerken van verschillende moderne kunststromingen en verschillende artiesten. Meer informatie over deze museum vind je hier.

Berlin Wall Memorial
Als je in Berlijn bent is een bezoek naar de Berlin Wall Memorial zeker de moeite waard. Er is een overzicht van wat er allemaal is gebeurd rond demuseum Kopenhagen Berlijnse muur. In woorden een beelden wordt de geschiedenis uitgelegd. Heel indrukwekkend.

Nationaal Museum, Kopenhagen
Deze museum is gevestigd in een prachtige 18e eeuws landhuis. Het is het grootste en belangrijkste historische museum van Denemarken met een ruim variërend aanbod van fascinerende exposities.