Kerncentrale Tsjernobyl

In de kerncentrale van Tsjernobyl vond 30 jaar geleden de ergste kernramp ooit plaats. Dit was het ernstigste nucleaire ongeluk uit de geschiedenis. Een radioactieve wolk verspreidde zich over Europa en eiste duizenden slachtoffers. *De stad Tsjernobyl ligt aan de rivier de Prypjat in het noorden van Oekraïne, niet ver van de grens met Wit-Rusland. Voor de ramp telde de stad ongeveer 15.000 inwoners. Nu woont er vrijwel niemand, omdat het niet meer mogelijk is door de nog steeds grote aanwezigheid van radioactiviteit in het gebied. Een aantal jaren geleden zijn wij naar de plek gegaan waar het allemaal was begonnen. Wij hebben een foto-impressie gemaakt van ons bezoek daar.

Tsjernobyl foto-impressie

Tjernobyl

Tsjernobyl

Tsjernobyl

Nu 30 jaar later is de vervreemdingszone heroverd door de natuur. Er leven vrijwel geen mensen meer, maar des te meer bizons, wilde zwijnen, elanden, wolven, bevers en valken. Dertig jaar na de grootste kernramp in de geschiedenis is Tsjernobyl nu een toeristische attractie geworden.Mocht jezelf een keer deze kerncentrale willen bezoeken kun je Bezoek van Tsjernobyl te boeken bij onder meer Lupine Travel en Chernobylwel.

Er zijn een paar interessante blogs geschreven over dit plek. Eén daarvan is dit. Een reiziger verteld zijn eigen verhaal over zijn bezoek naar Prypjat.

*Bron: Wikipedia.