Jordanie, Petra

Jordanië is een geweldige vakantiebestemming. Het is een land van verloren steden en epische avonturen. Denk aan de beroemde verhaal van Lawrence of Arabia. Daarnaast is er een enorme diversiteit aan cultuur, natuur, zon, zee, actie, ontspanning en de mensen zijn erg gastvrij. Ondanks alle onrust in de buurlanden is Jordanië wel degelijk veilig land om te reizen. Ons advies…ga en ontdek deze bijzondere land.

Dit zijn slechts een paar van de vele redenen om naar Jordanië te gaan.

Jordanie, Wadi Rum

Je voelt je als Lawrence of Arabia. Het landschap van de Wadi Rum woestijn is een groot avontuur. Je kunt dagen rondtrekkingen door de woestijn, thee drinken met bedoeïnenen en onder de sterrenhemel slapen.

Jordanie, Petra

Petra ligt in een kloof en is gedeeltelijk uitgehakt in de rotsen. Het is één van onze zeven wereldwonderen. De belangrijkste bezienswaardigheden van Petra zijn de Schatkamer (Khazneh) en het Klooster (Ad Deir). De Khazneh is de bekende graftempel die op de meeste foto’s van Petra staat. Trouwens deze historische stad is in 1985 door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard.

Jordanie

Jordaniërs zijn erg gastvrij en hartelijk. Je voelt je overal welkom en ze doen alles om je te helpen.

Jordanie

Vers pitabrood, falalel, zoete gebakjes, salades, lekkere mezzes, verse groenten en hummus om je warme brood in te dippen. Zowel voor vleeseters als vegetariers is het echt genieten van culinaire hoogstandjes.

Jordanie, dode zee

De Dode Zee is niet alleen het laagst gelegen meer ter wereld, maar ook erg bijzonder omdat het zoutgehalte in dit meer ontzettend hoog is. Je kunt in het diepste zoutmeer van de wereld dobberen en modderbaden nemen.

Dit zijn enkele tips en *beelden over Jordanië. Uiteraard valt er veel meer te doen, zien en te beleven. Meer informatie over Jordanië kun je hier lezen.

*Alle foto’s zijn gemaakt door Reizen op Sneakers...dus eigendom. Mocht je foto’s willen gebruiken mag dit, maar met bronvermelding.