Mekong Rivier

Cambodja is een heerlijk land als je op zoek bent naar ontspanning en avontuur. Het land ligt tussen Thailand en Vietnam. Wereldwijd is Cambodja bekend om twee dingen: de prachtige Angkor Wat tempelcomplex en de erfenis van de Khmer Rouge…namelijk de landmijnen. Ondanks de tragische en verschrikkelijke geschiedenis is het een mooi land om rond te reizen. De inwoners van Cambodja zijn zeer gastvrij en als reiziger voel je je echt overal welkom. Het land is veelzijdig, rijk aan cultuur, heeft afwisselende natuur, mooie stranden en pitorresk dorpjes. En niet te vergeten de verrukkelijke Cambodjaanse keuken. Net als Angeline Jolie zijn wij dus een grote van fan Cambodja. En ja zo nu en dan voelden wij ons ook als echte Tomb Raiders. Lees hier een aantal redenen waarom dit land op je bucket list moet staan.

Cambodja is een relatief goedkoop land om rond te reizen. Er zijn veel betaalbare hotels en hostels. Voor een uitgebreid maaltijd betaal je tussen de 3 en 6 euro. Het openbaar vervoer is goedkoop. Wij zijn een grote fan van tuk-tuks en de motorbike, omdat je daardoor het gevoel hebt nog meer te zien en te beleven.

Als je besluit om naar Cambodja te gaan, moet een bezoek aan het beroemde tempelcomplex Angkor Wat, één van de huidige zeven wereldwonderen, bovenaan op je must see lijst staan. Eigenlijk heb je enkele dagen nodig om alle tempels te bekijken, omdat er een groot aantal te bezichtigen valt. Dat maakt het lastig om te kiezen omdat alles ontzettend mooi is. Wij vonden naast Angor Wat deze vier tempels heel bijzonder: Preah Khan, Angkor Thom, Bayon en Banteay Kdei. Maar laat je vooral inspireren door de verhalen en maak je eigen keuze.

De Killing Fields en S21 is erg indrukwekkend. Het geeft een goed beeld over de afschuwelijk geschiedenis van het land en tastbare sporen die het achtergelaten heeft. Een bezoek aan deze plek heeft bij ons een zeer hartverscheurende indruk achter gelaten. Hier kun je meer lezen over de gebeurtenissen van de Killing Fields.

De Mekong rivier is meer dan vierduizend kilometer lang en stroomt door China, Birma, Laos, Thailand, Cambodja en Vietnam. Het is de tiende langste rivier in de wereld. Je kunt een boottocht maken over deze machtige en prachtige rivier. Het uitzicht is schitterend, je kunt heerlijk wegdromen en genieten van vergezichten. Je ziet zoveel voorbij komen, zoals vissersbootjes, dorpjes, eilanden en drijvende markten. Dit is echt een must do.

Phnom Pen, de hoofdstad van Cambodja is chaotische stad. De penetrante geuren van de markten, geluiden van handel die weerklinken door de straten, motorfietsen en fietstaxi’s die racen over de weg geven je het gevoel alsof je in een spannende film zit. Alles is echt, maar toch lijkt het onwerkelijk. Het nachtleven is ook erg avontuurlijk. Deze stad heeft bruisende bars en honderden restaurants waar je heerlijk en goedkoop kunt eten.

Cambodja is echt een ongelooflijk mooi land. Rondreizen is de ideale manier om het land te ontdekken. Er val uiteraard nog veel meer te vertellen over deze geweldig land. Je kunt ook besluiten om daarheen te gaan en je eigen avonturen te beleven als een echte Tomb Raider. Meer informatie en tips over Cambodja lees je hier.