Herfstwandeling, Paddenstoelen

Met het oog op de herfstvakantie hebben wij enkele herfsttips voor jullie op een rij gezet die je wellicht kunt gaan ondernemen. Veel van deze activiteiten kun je uiteraard ook met kinderen doen. Geniet van deze heerlijke tijd en van de Herfstvakantie.

Herfstwandeling

Herfstwandeling, PaddenstoelenEen herfstwandeling is heerlijk rond deze tijd. Als je kinderen of kleinkinderen hebt wordt nog leuker als je met een mandje eetbare paddenstoelen terugkomt. Zoek wel uit waar je in Nederland dit het best plukken?

Pompoentaart bakken

PompoenenIn de herfst kun je zowat overal pompoenen kopen. Je kunt er een heerlijke taart van bakken of een overheerlijke pompoenensoep maken. Op internet kun je lekkere recepten vinden.

Strandwandeling

Herfst strandwandelingOndanks herfst temperaturen kun je een mooie strandwandeling gaan maken. De geur van de kou, zee en strand kunnen inspireren tot mooie gesprekken. Na afloop kun je jezelf belonen met een heerlijke warme chocolademelk.

Filmhuis

FilmhuisTrakteer jezelf op een filmpje. De Filmhuis heeft prachtige kwaliteitsfilms uit het arthouse-circuit die je meeneemt naar andere werelden.

Een weekend weg

BrusselMocht je echt een break willen in de herfstvakantie, kun je een korte stedentrip maken naar één van onze buurlanden. Je kunt met de trein bijvoorbeeld naar Antwerpen of Brussel.

Goed boek lezen of online cursus volgen

Inspirerende boekenOp regenachtige dagen in de herfst kun je nog een keer je favoriete boek lezen of een van de vele boeken die je ooit gekocht heb, maar er niet aan toe bent gekomen. Je kunt ook een online cursus volgen. Reisschool voor Journalistiek biedt leuke cursussen aan. Je leert hoe je mooie reisblogs kunt schrijven.

Reisplannen maken

Reis Dagboek

Koop een Reis Dagboek en schrijf al je reisplannen daarin voor het nieuwe jaar. Maak een bucketlist van de dingen die wilt zien of nog doen.

Fotograferen

Herfstvakantie, fotograferenMaak een mooie fotoreportage of filmpje van vallende herfstbladeren.

Vliegeren

Vliegeren

Koop een vlieger en ga vliegeren op het strand met vrienden, familie of met je kinderen. Het is een heerlijke manier van ontspannen en veel plezier beleven.

Ballonvaart maken

Ballonvaart

Maak een ballonvaart. Het is een bijzonder manier om je regio of andere steden te ontdekken. Er zijn genoeg aanbieders die mooie tochten organiseren. Kijk daarvoor op internet.

Herfst “Fun” Lijstje

Wij hebben enkele tips gegeven voor een leuke herfstvakantie. Wellicht zijn er nog andere activiteiten die je wil gaan ondernemen. Wij hebben een Herfst “fun” lijstje gemaakt waarop je zelf kunt invullen wat je allemaal wilt gaan doen tijdens de herfstvakantie. Je kunt het lijstje hier gratis downloaden.

NB: Bijna alle foto’s in deze blog zijn van Reizen op Sneakers, behalve de pompoenenfoto, vlieger, balonnenvaart en theaterstoelen. Die zijn van unsplash.com.