Reismeisje Artjanna

ThailandNiets is leuker dan mede reisfans te interviewen voor interessante reistips en mooie reisverhalen. Hun antwoorden zijn zeer verrassend en meestal geven ze tips die niet te vinden zijn in reisgidsen. Ontmoet Artjanna, een geweldige zangeres en een reismeisje. Eén van haar favoriete spot op de wereld is Azië. Een plek waar ze graag komt omdat het daar zo mooi en avontuurlijk is.

Wat was de allereerste reis die je hebt gemaakt en hoe oud was je toen?
Mijn allereerste reis die ik heb gemaakt was naar Suriname samen met mijn ouders. Ik was toen 3 jaar oud.

Ben jij naar een land geweest waar je hoge verwachtingen had, maar in werkelijkheid anders bleek te zijn? Zo ja, hoe?
Nee, dit heb ik nog niet gehad. Ik probeer altijd niet al te hoge verwachtingen van een land te hebben, zodat het allemaal meevalt als je daar bent.

Waar is jouw favoriete plek op de wereld? Waarom juist die plek?
Chang Mai in Thailand heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Samen met een aantal vrienden hebben wij daar een jungle trekking gedaan. DaarnaArtjanna Indonesie zijn wij naar een olifantenkamp gegaan waar we hebben geslapen. Het was een geweldige ervaring. ’s Nachts liepen we door deze olifantenkamp onder de sterrenhemel. Het was heel erg mooi. Er waren ongelooflijk veel sterren te zien. Om de zoveel tijd viel er een vallende ster. Voor mij was dit een magische gebeurtenis. Dat moment kan ik nog als de dag van gisteren herinneren.

Wat voor soort schoenen neem je mee als je op reis gaat en waarom?
Ik heb altijd slippers bij me, omdat dit makkelijk is om mee te nemen naar het strand. Daarnaast neem ik een paar wandelschoenen mee voor lange wandeltochten en trekkingen. En uiteraard ook uitgaansschoenen om er leuk uit te zien en om te dansen.

Heb jij een reistip die in geen enkele reisgidsen te vinden is, maar reizigers dit wel moeten weten? Wil je dit met ons delen?
Pai in Thailand is een hele mooie plek. Het is een soort van hippie dorpje. Erg klein, maar lekker rustig. Je kunt daar een scooter huren en heerlijk crossen door prachtige bergweggetjes. Er zijn veel mooie hot Springs in Pai waar je kunt relaxen. Bovendien is de natuur in Pai ongelooflijk mooi.

Thailand - ArtjannaHeb jij een reis bucketlist? Zo ja, hoe ziet dit eruit?
Jazeker. Er zijn een aantal landen die ik nog graag wil zien. Landen zoals: Australië, Filipijnen, Malediven, Bora Bora en India. Ik ben al een aantal keren naar India geweest, maar wil daar terug om rond te gaan reizen.