Jacintha

Jacintha is een fotograaf in hart en nieren. Naast fotografie is reizen haar grote passie. Het liefst reis Jacintha over de hele wereld om de ene na de andere bijzondere foto te maken. Ze maak vooral portretten van mensen en dieren met een speciale achtergrond. 

Wat was je allereerste reis en hoe oud was je toen?
Mijn eerste reis was met mijn ouders naar Zwitserland. Ik was toen 9 en mijn broer woonde in Zwitserland. Ik herinner me nog de zon en het verblijf in een Naturfreunehaus in Grindelwald. Veel wandelen ook en lekker zwemmen in het zwembad in Bern. Afgelopen jaar was ik weer in Bern en toen zag ik het zwembad liggen. Ik ben toen ook vreselijk verbrand, omdat ik steeds in en uit het water ging.

Waar is jouw favoriete plek in de wereld? Waarom juist die plek?
Galapagos. Ik heb er 15 maanden mogen wonen en werken. Het is een schitterende plek met nog veel ongerepte natuur. Gelukkig worden de controlemechanismen voor het Zeereservaat op Galapagos ook steeds beter.

Wat is je meest memorabele reiservaring?
Ik vond Galapagos geweldig, maar ook Jordanie en dan met name Petra en de woestijn Wadi Rum. Die kleuren zijn onvergetelijk.

Ben jij ooit iemand op je reis tegen gekomen die veel indruk op je heeft gemaakt? Indien ja, waarom?
Zoveel mensen die ik tegen kwam. Ik heb ook heel veel vrienden gemaakt op mijn reizen. Mensen uit de Verenigde Staten, uit Ecuador, Australie en Londen, waar ik nog steeds contact mee heb. Ik ben recentelijk nog met mijn vriendin die ik op de Galapagoseilanden ontmoet heb en die in Londen woont naar Madrid geweest.

In welke land is volgens jou de mooiste zonsondergang ter wereld?
Scheveningen.

Welke drie items (behalve je paspoort en creditcard) neem je altijd mee op reis?
Een waterkoker met wat theezakjes en bouillonblokjes, mijn camera met lenzen, mijn slippertjes (zowel binnen als buiten heerlijk op te lopen).

Jij bent fotograaf. Wat is de mooiste reisfoto die jij hebt gemaakt?
Oh, dat is moeilijk. In Wadi Rum maakte ik een schitterende foto van een jonge kameel. Met die kleuren. En op Galapagos maakte ik zoveel mooie foto’s van de Jan van genten, of van de Albatrossen, maar ook van de leguanen en schildpadden. Lastig kiezen dus, maar ik houd wel van dieren op de foto.

Heb jij enkele tips voor onze lezers om mooie reisfoto’s te maken? Wil je dit met ons delen?
Kijken, kijken en nog eens kijken en dan vooral een aparte invalshoek kiezen. Iedereen kan een foto maken, maar een foto die je raakt – probeer dat ook eens.

Wat voor soort schoenen neem je mee als je op reis gaat en waarom?
Fijne wandelschoenen of wandelsandalen en slippertjes dus. Om lekker te kunnen lopen.

Op de website Jutvogel kun  Jacintha aan de slag zien als fotograaf en kunstenares. 

NB: alle foto’s zijn door Jacintha gemaakt, behalve waar ze staat te fotograferen.

Jacintha van Beveren
Jacintha van Beveren