Kunstmuseum Den Haag

Den Haag Koninklijke stad

Den Haag is veel meer dan op het eerste gezicht lijkt. Deze prachtige en moderne stad heeft veel historische charme met belangrijke gebouwen zoals het Vredespaleis en de Ridderzaal, maar omarmt ook nieuwe technologieën en haar rol in de internationale politiek.

De musea, prachtige wandelroutes, strand, zee en fascinerende architectuur maken Den Haag tot een uiterst populaire bestemming na Amsterdam. Den Haag is een goed bewandelbare stad. Het openbaar vervoer is prima geregeld. Er rijden diverse bussen en trams naar de bekende hotspots. Je kunt een dagkaart kopen en de hele dag onbeperkt reizen.

De kunstcollectie in dit museum  bevat enkele beroemde werken van onder meer Rembrandt, Vermeer en Rubens.

Binnenhof

Een plek waar de belangrijkste gebeurtenissen uit de vaderlandse geschiedenis zich heeft afgespeeld.

Badplaats Scheveningen is een van de bekendste strand van Nederland en een geweldige plek om te verkennen.

Haagse bos

Rondje Haagse Bos

Het Haagse Bos ligt tegen het centrum van Den Haag. Vanaf Den Haag Centraal Station kun je er zo naartoe wandelen. Het is een oase van rust als je voor even de drukte van de stad wil ontvluchten. In het Haagse Bos ligt ook Paleis Huis ten Bosch. Tussen de hekjes kun je een beetje naar binnen gluren.

Haagse Markt

Haagse Markt


De Haagse Markt is de grootste openluchtmarkt van Europa. Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag kun je hier alles kopen. Je vindt een enorme variëteit aan exotisch fruit, bloemen, kleding, computerproducten, snoepgoed, schoenen, materialen, vis en meer.

Haagse Hofjes

Ontdek de Haagse hofjes


Den Haag heeft veel prachtige hofjes. Deze zijn vaak verstopt achter muren en woonhuizen. Het is een soort van eigen verborgen wereld met elk een bijzonder verhaal. Je kunt een wandeling maken met een gids van Het Gilde.