Rogier

Rogier is een echte reisjunkie. Het liefst zit hij elke week in een ander land en het liefst ook nog eens heel ver weg. Redenen genoeg om hem een aantal vragen te stellen.

Waarom moeten mensen volgens jou gaan reizen?
Omdat reizen je een doorlopende verrassing is. Elke meter en elk hoekje is een verrassing. Door zo veel nieuwe indrukken op een dag, lijkt een dag een maand. Eigenlijk verleng je zo je leven met een factor 30 als je op reis bent. Deze indrukken blijven je hele leven bij je en geven een rijkdom die niemand meer kan afnemen.

Heb jij een reistip die in geen enkele reisgidsen te vinden is, maar reizigers dit wel moeten weten? Zoja wil je dit met ons delen?
Laat je verrassen. Ga zelf ontdekken. Lees dan achteraf in je reisgids wat je hebt gezien.

Wat voor soort schoenen neem je mee als je op reis gaat en waarom?
Ik beklim vulkanen op teenslippers. Waarom? Nooit natte sokken als je in de regen of door rivieren moet lopen. Nooit zweetvoeten. Als je extra grip nodig hebt, ga je even op blote voeten. En je kunt ze altijd in je tas doen als extra schoeisel. In de winter: korte leren laarzen met rubberen zolen. Bestand tegen regen en modder en makkelijk te onderhouden. In sommige landen zijn er schoenpoetsers die ze weer graag laten glimmen. Dus geen sportschoenen. Die kunnen niet tegen regen.

Is er een land waar je vaker naartoe gaat? Zoja, waarom?
Frankrijk. Omdat het dichtbij is, altijd verrassend, heel afwisselend en aangenaam in elk seizoen. Het is fris en wijds in de zomer en knus en gezellig in de winter. En het heeft heerlijk eten voor weinig geld. Een heel lekker en verzorgd drie gangen dagmenu heb je al voor tussen de 15 en 20 euro.

Hoe ziet jouw (reis) Bucket list eruit?
Bucket list? Of beter gezegd To Do List: Iran, Ethiopië, Azerbeidzjan, Georgië, Sri Lanka, Uruguay, Taiwan.