Leiden

Prachtige Leiden

Leiden is een van de leukste steden van Nederland. Omringd door prachtige 17e eeuwse gebouwen, pittoreske grachten en  musea. Leiden staat ook bekend als de geboorteplaats van Rembrandt, de thuisbasis van de oudste en meest prestigieuze universiteit van Nederland. Je kunt stadswandelingen maken, ronddwalen, flaneren of neerstrijken op een terras met mooi uitzicht op het water.

Rondvaart in Leiden

Een andere manier om Leiden te ontdekken is door te varen over de singels en vaarwegen. Je kunt hiervoor zelf een boot huren of een rondvaart boeken. Het is een leuke manier om de stad te bekijken vanuit een boot op het water met een gids. Gedurende de vaart zul je kennis maken met de rijke historie van Leiden. 

Bijzondere Musea

Leiden heeft fantastische musea waar je kunst en cultuur kunt opsnuiven. En dit allemaal op loopstand van elkaar. Er is voor iedereen wel iets te vinden in de stad. Dit zijn onze musea tips: Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, Naturalis, Museum De Lakenhal en uiteraard ook Museum Boerhaave. 

Muurgedichtenwandeling

Leiden telt meer dan 100 muurgedichten in diverse talen en schriften. De gedichten zijn zeer populair bij de Leidenaars en toeristen. Je kunt zelf een stadswandeling maken langs de muurgedichten of met een gids. Het is een bijzondere manier om kennis te maken met de stad en haar bijzondere kunstproject.

Andere dingen om te doen

  • Leiden heeft prachtige hofjes. Trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht.
  • Hortus botanicus is een must see voor planten liefhebbers.
  • Bezoek het Taalmuseum.
  • Op De Brucht kun je rondom lopen met mooi uitzicht en uitleg over Leiden. Daarna kun je heerlijk lunchen of een kopje drinken in brasserie Koetshuis de Brucht.
  • Wandel door de Pieterskerk. Je zult verrast zijn hoe prachtig deze kerk is en vol met geschiedenis.
  • Begraafplaats Groenesteeg is een de vredigste plekjes in de binnenstad van Leiden. Hier ligt o.a. ook Carbentus van Gogh (moeder van Vincent van Gogh) begraven.