Armeense Zijde Route

Armenië is een bergachtig land in de Zuidelijke Kaukasus, gelegen in het noordoostelijke deel van het Armeense Hoogland. In Armenië voelt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Rondstruinen door het land zie je dat de geschiedenis nog steeds een grote impact heeft op het dagelijks leven. Het land wordt geconfronteerd met een langdurige boycot uit Turkije. Ze zijn boos over de Armeense genocide kwestie. Armenië is in een constante staat van oorlog met hun rijke buren Azerbeidzjan over Nagorno-Karabach.

In de schaduw van de legendarische berg Ararat, staat Yerevan, de hoofdstad van Armenië, op een kruispunt tussen de Aziatische en Europese beschaving. Yerevan, met een bevolking van ongeveer een miljoen bewoners is een ontspannen en vriendelijke stad. De Armeniërs zijn vriendelijk en zeer gastvrij. Ze hebben een goede reputatie en genieten van het leven.

Reizend door de Armeense zijderoute ontdekten wij geweldige en indrukwekkend plekken waar bijna geen toeristen komen. Kerken, kloosters, adembenemende landschappen, bergbeekjes en kolkende rivieren. Dit is naar ons inziens zeker één van de mooiste plekken op aarde. Voor avonturiers die iets anders willen beleven is dit land zeker aan te raden. Het is een mooi en veilig land om te reizen. Onze reis is een geweldig avontuur geweest. Hier is een verzameling van de foto’s die wij maakten tijdens onze door het land.

Yerevan, de hoofstad van Armenië

Yerevan, Armenie

Museum of Modern Art in Yerevan

Museum of Modern Art, Yerevan

Vernissage Markt

Vernissage Markt, Yerevan

Tempel in Garni, Armenië

Tempel in Garni, Armenie

Fonteinen op Republic Square

Fonteinen op Republic Square, Armenie

Lekkerste tomaten (a must taste)

Lekkerste tomaten, Armenie

Armeense Zijde Route

Armeense Zijde Route

Wil je zelf ook een reis naar Armenië maken? Op deze website vind je veel informatie en kun je een reis boeken. Wij hebben absoluut geen aandelen, maar weten uit ervaring dat dit één van de beste reisaanbieder is naar de Kaukasus.