Malaga, Andalusië op z’n best


Nina is net als wij gek op reizen. In 2016 heeft ze een mooie reis gemaakt naar Malaga. Deze stedentrip stond al heel lang op haar bucketlist van must see plaatsen op de wereld. Van haar trip heeft Nina een blog geschreven. Veel leesplezier!

Malaga, Andalusië op z’n best

Zoals meerdere fanatieke reizigers heb ik een bucketlist. Er staan veel bestemmingen op mijn lijst die ik graag wil bezoeken op deze mooie aardkloot. Bij elk reis die ik maak zet ik een nieuwe bestemming op mijn bucketlist. Op deze manier komt er nooit een einde aan en dat is misschien ook wel beter. Magala is een stad die al enig tijd bovenaan mijn lijst stond. Afgelopen jaar heb ik dan eindelijk Malaga bezocht.

MalagaNa ongeveer 2,5 uur vliegen vanaf Amsterdam bevond ik mij in Malaga, Zuid-Spanje. Het is daar altijd  prettig weer en voor een heerlijk tapasbar hoeft men niet ver te lopen. Bij aankomst wist ik meteen weer waarom ik naar Malaga wilde. Naast de hippe en moderne winkels vind je in de zijstraatjes schattige boetiekjes, prachtige architectuur en kerken. Malaga heeft daarnaast één van de mooiste en oudste haven ter wereld, waar grote cruiseschepen aanleggen en vertrekken.

De haven van Malaga is onlangs volledig gerenoveerd. Langs de haven zijn leuke barretjes en terrasjes te vinden waar je kunt genieten van een heerlijk kopje koffie met prachtig uitzicht naar vertrekken schepen. Het echte leven in Malaga begint ’s avonds na het avondeten. Groepen mensen waaronder toeristen en locals verzamelen zich rond de tapasbarretjes. Er wordt lekker gegeten, gedronken en de sfeer is fantastisch. Dit is Andalusië op z’n best.

Je kunt in dit stad tevens heerlijk rond slenteren door de mooiste winkelstraten. In deze winkelstraten kennen ze geen siesta, dus kun je lekker lang winkelen. Zodra je afwijkt van de grote winkelstraten, zul je merken dat de kleinere boetieks wel een siesta houden. Aan het begin van de middag tot een uur of vier kom je voor een dichte deur te staan. Daarna gaan ze weer open tot negen uur ’s avonds. In het weekend zijn de kleine winkeltjes gesloten.

Malaga

Het is goed om hier rekening mee te houden als je voornaamste doel is te gaan winkelen in Malaga. Voor een stedentrip naar Malaga adviseer ik op woensdag of donderdag daarheen te vliegen en eventueel zondagochtend weer terug te vliegen naar huis.

Malaga een fantasische stad

Ik vind Malaga een fantasische stad vanwege de mensen, lekkere eten en geweldige cultuur. Je kunt er tevens heerlijk shoppen of naar het strand gaan. Er is voor iedereen wel iets te doen of te beleven in deze stad. Je kunt uitstapjes maken naar omliggende dorpjes/steden waaronder Marbella en Torremolinos. Als je dit gaat doen raad ik aan om een auto te huren. Mocht je ook op zoek zijn naar een plek om te verblijven, kun je bij vakantiehuis Andalusië terecht. Ze hebben prachtige villa’s waar je, je eigen gang kunt gaan. Je kunt bijvoorbeeld ook een dag voor jezelf koken met verse ingrediënten van omliggende lokale markten. Malaga is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het is een ideale stad voor korte en/of langere vakantie.

NB: deze blog is geschreven door Nina Carvalho. De bijbehorende foto’s hebben wij van haar gekregen.