Rome

Toerisme in 2015


Parijs-FrankrijkToerisme is een belangrijke industrie in veel delen van de wereld. Bovendien heeft reizen een zeer positief effect in het leven van mensen. Volgens de World Tourism Organization (UNWTO) zit wereldwijd toerisme in de lift. Elk jaar stelt UNWTO een lijst samen van de meest bezochte landen. Dit doen ze op basis van het aantal internationale bezoekers per land.

De lijst van 2015 is vergeleken met die van 2012 en blijkt dat er weinig veranderingen zijn. De Europese bestemmingen zoals Frankrijk, Spanje en Italië zijn nog steeds erg populair in de lijst van 2015 en staan bovenaan. Landen zoals China, Turkije en Rusland houden nog steeds dezelfde posities. Het enige nieuwe land in deze lijst is Mexico, die op de 10e plaats staat.

Toerisme in 2015

Op nummer 1 staat Frankrijk met 83.7 miljoen bezoekers. Met name Parijs, de hoofdstad van Frankrijk is een populaire toeristische bestemming. De Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Het Louvre, Notre Dame, Centre Pompidou en Champs-Élysées zijn erg populair. Zowel bij reizigers en cultuurliefhebbers.

Parijs, Frankrijk

Op nummer 3 staat Spanje. Barcelona is de meest bezochte stad in Spanje. Grote trekpleister zijn de gebouwen van Gaudi. Overal in de stad kom je de sierlijke, organische Jugendstil ontwerpen van de wereldberoemde architect Antoni Gaudí tegen. Cultuurliefhebbers kunnen zich uitleven door een bezoek te brengen aan de bekende Sagrada Familia. Tevens het prachtige concertgebouw Palau de la Música Catalana. The must see is uiteraard Parc Guell. Dit prachtige park is ontworpen door Gaudí. In Barcelona kun je uiteraard ook winkelen en genieten van lekkere tapas en een glas wijntje op het terras.Barcelona, Spanje

Op nummer 5 staat Italië. Rome is zeer geliefd onder buitenlandse toeristen. Waarom deze stad zo populair is, heeft te maken met de fascinerende geschiedenis en beroemde bezienswaardigheden. Waaronder het Colosseum en de Trevi fontein ontworpen door Bernini. Rome is tevens dé stad om geweldig te winkelen en heerlijk te eten. Daarbij is de nachtleven fantastisch.

Trevifontein

Op nummer 6 staat Turkije. Istanboel, de grootste stad van Turkije en tevens de meest bezochte. Deze stad is druk en overweldigend. Istanboel is een mix tussen het oosten en het westen. Wat niet vreemd is omdat dit namelijk de enige stad ter wereld is die op twee werelddelen ligt: Europa en Azië. Deze twee continenten worden van elkaar gescheiden door de brede rivier de Bosporus, die dwars door de stad stroomt. Twee bruggen verbinden de continenten met elkaar. Bekende bezienswaardigheden zijn o.a. de Hagia Sophia en de Sultan Ahmet Moskee, ook wel de Blauwe Moskee genoemd. Daarnaast heeft Istanboel één van de grootste Bazaars ter wereld. Deze overweldigende bazaar vormt een labyrint van duizenden winkels, kraampjes en stalletjes.

Istanbul, Turkije

Op nummer 9 staat Rusland. Moskou is samen met St. Petersburg de meest bezochte stad in Rusland. Moskou kent een aantal prachtige bezienswaardigheden, waaronder Het Rode Plein, Kremlin, Mausoleum van Lenin en de bekende Sint-Basiliuskathedraal. De bijzondere vormgeving en gebruik van kleuren maakt van de Sint-Basiliuskathedraal een blikvanger op Het Rode Plein. A must see is de bekende Bolshoi Theater, die niet ver van Het Rode Plein en het Kremlin staat.

UNESCO Wereldgoed

Als je een opera of ballet liefhebber bent is dit zeer zeker de moeite waard om te bezoeken. St. Peterburg behoort tot het rijtje van UNESCO Wereldgoed en dat is niet voor niets. Deze stad heeft namelijk ontzettend veel historische en bijzondere bezienswaardigheden. In dit culturele hart van Rusland kom je niets te kort. Je kunt uitgaan, winkelen, naar allerlei geweldige musea zoals de Hermitage, Poesjkin Museum of ronddwalen in Nevsky Prospect. De Nevsky Prospect is een vrij lange straat, maar heeft een groot aantal historische bezienswaardigheden. Waaronder het Rastrelliesque Stroganov Paleis, het monument van Catharina de Grote, Kazan Kathedraal, Anichkov Brug en heel veel oude kerken uit de 18e eeuw. Toerisme in 2015 was heel belangrijk voor dit land. 

De volledige top 10 van meest bezochte landen zoals samengesteld door de *UNWTO in 2015 ziet er als volgt uit:

1. Frankrijk: 83.7 miljoen bezoekers
2. Verenigde Staten: 74.8 miljoen bezoekers
3. Spanje: 65.0 miljoen bezoekers
4. China: 55.6 miljoen bezoekers
5. Italie: 48.6 miljoen bezoekers
6. Turkije: 39.8 miljoen bezoekers
7. Duitsland: 33.0 miljoen bezoekers
8. Verenigd Koninkrijk: 32.6 miljoen bezoekers
9. Russische Federatie: 29.8 miljoen bezoekers
10. Mexico: 29.1 miljoen bezoekers

*Bron: UNWTO