Tips voor reizigers


reistipsEen heleboel dingen kunnen fout gaan wanneer je onderweg bent. Wat vervolgens een schaduw kan werpen op je vakantiebestemming. Met een paar eenvoudige maatregelen kan je dit voorkomen.

Enkele tips voor reizigers:

  • Scan en mail naar jezelf alle belangrijke en persoonlijke documenten. Zoals je ticket, reserveringen/bevestigingen, paspoort, reis-en ziektekostenverzekering, routes, telefoonnummers van je familie, vrienden, bank, credit card maatschappij. Op die manier heb je overal ter wereld toegang tot je gegevens. In geval van diefstal zul je in staat zijn om de schade te minimaliseren en verder te reizen zonder je vakantie te laten verpesten.Een andere optie is het geven van de scans aan iemand die je kunt vertrouwen. Zoals een familielid of goede vriend.
  • Tegenwoordig zijn we allemaal te vinden op social media. Wees voorzichtig met wat je mensen wil laten weten als je op vakantie bent. Uit statistieken blijkt dat elk jaar het aantal inbraken in verband met vakantie-gerelateerde status updates of soortgelijke meldingen toenemen.
  • Het is misschien niet de meest charmante accessoires van de wereld, maar het is zeker nuttige om mee te nemen op reis: het geld riem. Je kunt voor minder dan 15 euro een geldriem kopen en heel veel (geld)zorgen besparen.
  • Wanneer je aankomt op de luchthaven in een vreemd land, accepteer niet meteen een lift van de eerste de beste persoon die beweert een taxichauffeur te zijn. Het beste is om officiële en gerenommeerde taxibedrijven te benaderen op het vliegveld.
  • Afhankelijk van waar je naartoe reis kun je van tevoren onderzoek doen welke souvenirs je mee mag nemen. Items zoals schelpen, stenen of zelfs haaientanden worden gezien als “nationaal bezit” of eigendom van het land waar je bent. Dus kijk uit wat je mee neemt. Vooral de dingen die je op het strand vindt. Landen waar je bijzonder voorzichtig moet zijn Griekenland, Turkije, Egypte, Mexico en een aantal Caribische staten. Een beetje internet research vooraf is sterk aan te raden. Immers niemand wil een fikse boete betalen of zelfs een nacht door te brengen in de gevangenis. En dit alleen voor een paar rotsen.
  • Het gebeurt iedereen wel eens dat een camera tijdens vakantie gestolen wordt. Of dat je ziek wordt en medische hulp nodig hebt. In een dergelijk geval is het handig dat deze zaken goed verzekerd zijn. Op vakantie ineens de ziekenhuisrekening zelf moeten betalen is voor veel mensen niet te doen. Een goede reisverzekering zal ervoor zorgen dat je dit niet hoeft te betalen, en dat het ziekenhuis en/of dokter dit met je verzekeraar afrondt.

Dit zijn enkele van mijn persoonlijke adviezen verzameld uit eigen ervaring. Bereid je goed voor door te lezen en informatie te verzamelen over je reisbestemming. Mocht pech je alsnog toeslaan, raak niet in paniek. Blijf rustig en vergeet niet dat het iedereen kan overkomen. Doe je best en probeer toch te genieten van je vakantie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.