Kotor, Montenegro

Lonely Planet top 10


rotterdamDe reisgids Lonely Planet heeft een lijst met meest interessante bestemmingen gepubliceerd voor het komende jaar. Volgens Lonely Planet moet je in 2016 deze 10 landen bezoeken: Botswana, Japan, Verenigde Staten, Palau, Letland, Australië, Polen, Uruguay, Groenland en Fiji. Reizen op Sneakers is al een aantal keren naar Letland en Polen geweest. Deze twee landen zijn zeer zeker de moeite waard om te bezoeken.

Letland heeft naast de mooie hoofdstad Riga ook hele bijzondere kleine steden op het platteland, waaronder Kurzeme en Vidzeme. In Polen waren wij onder de indruk van Poznan. Deze 5e stad ligt in het noordwesten van Polen. Poznan is een belangrijke stad op het gebied van handel en industrie en heeft ook op cultureel vlak heel wat te bieden.

Rotterdam in de top 5

Letland, RigaRotterdam staat in de steden top 10 van de Lonely Planet als enige Nederlandse stad op de lijst. Als grote fan van Rotterdam zijn wij daar ontzettend blij mee. Deze stad is een culturele melting pot, waar zo’n 173 verschillende nationaliteiten bijdragen aan de open, kosmopolitische sfeer. De Markthal in Blaak is daar een groot voorbeeld van. *De Markthal bestaat uit een enorme marktvloer op straatniveau omgeven door een boog met appartementen. De vorm, het kunstwerk aan de binnenzijde en de hoogte maken de Markthal tot een unieke plek. Binnenkort gaan wij in onze blog daar meer aandacht aan besteden. De volledige top 10 ziet er als volgt uit.

1.Kotor, MontenegroPolen
2.Quito, Ecuador
3.Dublin, Ierland
4.George Town, Maleisië
5.Rotterdam, Nederland
6.Bombay, India
7.Fremantle, Australië
8.Manchester, Verenigd Koninkrijk
9.Nashville, VS
10.Rome, Italië

*Informatie VVV