Reizen op Sneakers

extreme vakantie

Wat zijn de reistrends in 2019? We gaan ze hieronder verkennen. Deze lijst is gebaseerd op de aanbod die de reisindustrie gaan aanbieden aan reizigers. Ze zitten aan de voorkant om de evolutie van de reisindustrie in 2018 te markeren. Sommige van deze trends waren vorig jaar al een groot succes, waardoor de vraag en aanbod nu groter worden.

Zoals elke sector bevindt de reisindustrie zich in een constante staat van evolutie. Mensen zullen altijd op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen en proberen op een betaalbare en avontuurlijke manier te reizen. Deze industrie is afhankelijk van reisprofessionals om innovatief te zijn en hun klanten nog creatiever te laten reizen dan ze in de afgelopen jaren hebben gedaan. Met de opkomst van sectoren zoals ecotoerisme is de reisindustrie klaar om een nieuw type klant aan zich te binden en de mooiste plekken op de wereld op verschillende manieren te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan Facebook en Instagram.

Duurzaam toerisme

duurzame toerisme

Doordat de wereld steeds drukker wordt, wordt vakantie op een duurzame manier steeds belangrijker.

Treinreizen

treinreizen

De nostalgie van treinreizen maakt plaats voor een opkomende industrie van treintoerisme. Je zult verbaasd zijn hoe avontuurlijk deze trips kunnen zijn.

Extreme vakanties

extreme vakantie

Reizigers worden steeds meer sensatiezoekers en de toeristenindustrie doet mee aan deze opwindend reistrend en biedt allerlei extreme vakantie ervaringen aan daredevils. Denk bijvoorbeeld aan met haaien zwemmen.

Je comfortzone verlaten

comfortzone

Van de opkomende trends in de reisindustrie is een van de meest prominente dat mensen veel meer naar exotische plaatsen reizen waarin ze zich kunnen onderdompelen in een onbekende cultuur.

Riviercruises

rivier cruises

Over cruises gesproken, 2019 wordt een van de grootste jaren tot nu toe voor riviercruises, met name in Europa.

AirBNB

airbnb

Hoewel sommige locaties toch wat te wensen overlaten als het om services zoals AirBNB, is dit zeker een geweldige manier gebleken om geld te besparen op vakantie. De accommodaties zijn goedkoper dan hotels en voelt meer als thuis zijn.

Digitale nomade

digitale nomade

De digitale werkplek betekent dat meer mensen nu op langere werkvakanties kunnen gaan naar enkele van ‘s werelds meest exotische locaties.

Culinaire trips

culinaire

Met meer mensen die nadenken over de kwaliteit van wat ze eten, worden rondreizen en vakanties gericht op culinaire ervaringen een groot business voor reisaanbieders.

Wellness vakantie

wellness vakantie

Aan de andere kant de wereld, denk aan India en Thailand, zijn er steeds meer resorts die hun gasten een wellness vakantie beloven, compleet met spa-behandelingen, yoga, lichaamsbeweging en meer.

Kunstretraites

kunstretraite

Kunst is een geweldige manier om de geest te zuiveren en de geest te stimuleren. Een reden waarom kunstretraites steeds populairder worden bij een bredere groep reizigers.