Voor degenen die op hun volgende reis willen bezuinigen, zonder iets van het plezier in te boeten, volgen hier een paar ideeën om meer uit jouw geld te halen.

Buiten gebaande paden 
Instagram en TikTok staan vol met prachtige foto’s en filmpjes van adembenemend mooie plekken die we allemaal willen zien. Veel van deze locaties zijn echter erg duur om naartoe te gaan. De vliegtickets, hotels etc. zijn onbetaalbaar. Dus in plaats van naar bestemmingen op je bucketlist te gaan, zoek naar plaatsen die iets meer buiten de gebaande paden liggen.

Budgetmaatschappijen zijn hier uitstekend geschikt voor. Aangezien de meeste verbindingen hebben met kleinere, minder drukke luchthavens en steden, wordt het gemakkelijker om nieuwe plekken te vinden om te verkennen. Met de trein reizen is ook een optie. Je kunt naar plaatsen die niet door luchtvaartmaatschappijen worden aangeboden.

Boek een bed en breakfast
Dit is een goedkope manier om te bezuinigen op jouw dagelijkse uitgave aan eten. Eet een stevig ontbijt voordat je op verkenning gaat, zodat je onderweg geen dure snacks nodig hebt en je voorbereid bent op een lange drukke dag vol ontdekkingen.

Gebruik lokaal vervoer of ga wandelen
De beste en goedkoopste manier om een nieuwe stad of gebied te leren kennen is te voet, dus trek je sneakers aan en download Google map op je mobiel en ga op avontuur. Als wandelen je niet leuk vindt of als het slecht weer slecht,  neem dan het lokale bus- of metrosysteem.

Lokale supermarkten
Ga naar de plaatselijke supermarkt en koop daar wat je nodig heeft. Dit brengt niet alleen geld rechtstreeks in de lokale economie, maar het zal ook een fractie van de prijs zijn.

Neem een hervulbare waterfles mee
Zorg dat je goed gehydrateerd blijft. Het kopen van flessen water houdt niet alleen de vervuiling in stand, maar kan ook duur zijn. Door je eigen fles mee te nemen en bij te vullen met kraanwater (alleen als het veilig is om te drinken in het land) of openbare fonteinen die je in veel steden over de hele wereld zult vinden.

Ga buiten het seizoen
Steden zoals Barcelona, Madrid gonzen van de toeristen en als je je door de menigte heen worstelt valt er weinig van te genieten. Ga in plaats daarvan, indien mogelijk, buiten het hoogseizoen, omdat dit over de hele linie aanzienlijke besparingen kan opleveren. Vluchten zullen goedkoper zijn, net als hotels en zelfs winkels, omdat ze allemaal proberen de kleinere bezoekerspool te lokken. De meeste landen en/of steden zullen rustiger zijn en kun je langer genieten van die ene schilderij waar je normaal een uur voor in de rij moet staan.

Volg niet alleen reisgidsen
Tenzij je een brandende behoefte hebt om een uur lang in de rij te staan om exact dezelfde foto te maken als iedereen, vermijd dan het volgen van de route die in een reisgids is vastgelegd. Hoewel ze nuttig zijn voor het verzamelen van informatie, moeten ze worden gezien als een startpunt en niet als een definitieve how-to. Ga zelf op verkenning. Door te verdwalen ontdek je mooie straten, winkels en wellicht een musea die nergens in de reisgidsen staan beschreven.

Vraag de lokale bevolking om advies
Een taxi nodig? Vraag het hotelpersoneel om advies over wat een fatsoenlijke toeristenprijs zou moeten zijn. Beter nog, vraag hen om de taxi voor je te reserveren, vertel vooraf je prijs en bespaar later op argumenten.

Evenzo, als je een interessante plek wilt vinden om te eten, vraag dan rond naar het beste eten in de buurt. Te vaak wordt aangenomen dat toeristen bekend voedsel willen eten, omringd door andere toeristen, dus een local vragen waar hij of zij zou eten kan een heel nieuw gesprek openen en je naar plaatsen brengen die je anders misschien nooit zou hebben gevonden.