Onze favoriete reisapps


De vakantie is begonnen. Niets is leuker dan de koffers inpakken en op weg gaan naar je reisbestemming. Vroeger nam je ook een reisgids of kaart van het land mee in je koffer. Tegenwoordig hebben wij allemaal een smartphone of tablet waarop je apps kunt downloaden die het leven stukken makkelijker maakt. Wij hebben onze favoriete reisapps voor jullie op een rij gezet.

Favoriete Reisapps

1. Koffers – paklijsten
Deze app helpt jou bij het inpakken van jouw koffer. Het is net zo simpel als pen en papier, maarKoffers, paklijst daarnaast ook nog een heel veilig. Je kunt bestaande lijsten combineren tot een nieuwe om nog efficiënter te reizen. Wij vinden dit een fantastisch reisapp. Het maakte onze leven makkelijker bij inpakken van onze koffers.


2. Pocket Earth

Pocket Earth appHier vind je uitgebreide wereldwijde kaarten en  reisgidsen. Het werkt geheel offline zelfs met GPS. Heel handig in het buitenland dus. Dit is een must have reisapp voor iedereen.


3. Triprider – reisplanner en organizer

TripRider is soort van reisdagboek en bevat veel van de functionaliteiten van andere apps. Je TripRider, reisappskunt bijvoorbeeld je reisschema’s bijhouden, screenshots van kaarten en vluchtroutes volgen. Daarnaast kun je foto’s maken en verhalen delen op social media kanalen of met familie en vrienden. Na afloop van je reis kunt je alles bundelen en een mooie boekwerk van maken.

4. Google Translate
Deze app hebben wij vaak gebruikt tijdens onze reizen. Vooral in landen waar ze amper Engels Google translatespraken. Met Google Translate kun je offline 52 talen vertalen. Superhandig als bijvoorbeeld een taxichauffeur zegt de weg te kennen, maar niet zo blijkt te zijn. Met deze app kun je met hem communiceren en uiteindelijk je bestemming bereiken. Wij spreken uit ervaring.

5. XE Currency
reisappEen handige app voor valuta omrekenen in het buitenland. Het werkt ook offline door het opslaan van de laatst bijgewerkte tarieven. 

 

6. Untappd – Drink Socially
Dit is een app voor bier liefhebbers. Je kunt de beste bierbrouwerijen en cafes vinden waar jeReisapp bier kunt drinken. Er is een mogelijkheid om bij te houden welke bier je gedronken hebt. Let op: deze app is voor 17+.

 

7. Yelp
YelpEen app die veel wordt gebruikt in het buitenland voor het zoeken naar o.a. restaurants en bars, maar het bevat ook informatie over tankstations, supermarkten en het vinden van andere locaties. Een handige app om dus te hebben.


8. Instagram

InstagramEen van onze favoriete reisapps. Hiermee kun je mooie foto’s maken van al je reizen en delen met  familie, vrienden en andere mensen over de hele wereld. Instagram is een eenvoudige manier om de gebeurtenissen in de wereld om je heen vast te leggen en te delen. Eigenlijk een must have app.

Tot slot

De bovengenoemde apps gebruiken wij regelmatig op reis. Een aantal zijn gratis en voor sommige moet je betalen. Kijk welke reisapp bij jou past en gebruik die. Onze ervaring is dat als je teveel apps download je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien neemt het veel ruimte in beslag op je mobiele apparaat en die kun je beter benutten. Zoals voor mooie reisfoto’s.