reisapps

9 gratis reis apps


reisappsHet internet geeft ons eindeloos aanbod aan informatie over bestemmingen, vluchten en accommodatie die toegankelijk is vanaf vrijwel overal in de wereld. Tegenwoordig is het moeilijk voor te stellen hoe het toen gelukt is om alleen met een Lonely Planet in de hand te reizen.
Met de opkomst van smartphones en tablet is een reis boeken of informatie opzoeken over bijvoorbeeld een land, stad of een goed restaurant maar een app away. Er zijn veel apps die je kunt installeren en gebruiken waardoor reizen in het buitenland stukken eenvoudiger maakt.

Dit zijn mijn favoriete reis apps:
Ulmon City Guides: Je kunt gratis gedetailleerde routes van een stad downloaden en dit later offline ook bekijken. Deze app is gratis en beschikbaar op zowel iOS als Android.

Localeur: Locals geven tips waar je lekker kunt eten en drinken. Ervaar een stad als local en vermijd de afgezaagde toeristische plekjes, cafés en restaurants. Deze app is gratis en beschikbaar op zowel iOS als Android.

Polarsteps: Met deze app kun je in kaart te brengen waar je bent geweest. Je kunt een blog bijhouden en dit delen met familie en vrienden. Meer over deze app lees je hier. Deze app is gratis en voorlopig alleen beschikbaar op IOS.

XE Currency: Deze handige app is gratis. Je kunt actuele en historische wisselkoersen raadplegen. Tevens is het een handige online valuta converter. Deze app is beschikbaar op zowel iOS als Android.

Google Translate: Dit is een vertaal app die je ook met je camera kunt gebruiken. Stel je loopt een restaurant binnen en je begrijpt niets van de menukaart. Je activeert de app en richt je de camera op de menukaart. De app herkent de letters en vertaalt deze in het Engels of een taal van je keuze. Deze app is gratis en beschikbaar op zowel iOS als Android.

Free Wi-Fi Finder: Handige app als je op zoek bent naar gratis Wi-Fi hotspots. Deze app is gratis en beschikbaar op zowel iOS als Android.

Hotel Tonight: Last minute hotel aanbiedingen. Of je nu in Engeland bent of in Moskou. Het aanbod is geweldig. Deze app is gratis en beschikbaar op zowel iOS als Android.

Viber: Deze app is gratis. Het verbindt iedereen overal met elkaar. Je kunt sms’en, telefoon- en videogesprekken voeren in HD kwaliteit en foto- en videoberichten versturen wereldwijd via Wi-Fi of 4G.

Transit: Reizen met het openbaar vervoer in het buitenland is meerdere malen goedkoper. Maar wat als je niet weet waar je naartoe moet. Transit biedt voor tientallen steden in Amerika, Canada en Europa (o.a. Londen, Parijs en Berlijn) alle informatie die je nodig hebt wanneer je met de metro, bus of tram moet rijden. Deze app is gratis en beschikbaar op zowel iOS als Android.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.