Reizen op Sneakers

Travelling

Wie heeft niet uren en uren doorgebracht op Google en andere websites om te proberen de goedkoopst mogelijk deals voor jouw volgende vlucht te vinden? Er zijn zoveel websites waardoor je zo nu en dan door de bomen de bos niet meer ziet. Daarnaast veranderen de prijzen van de vliegtickets om de haverklap. Omdat er zoveel opties zijn is het boeken van goedkope vluchten een stressvolle ervaring geworden.

Afgelopen jaren waren er veel artikelen over hoe je goedkope vluchten kunt vinden en boeken. Een aantal van deze artikelen hebben wij in praktijk toegepast. Dit zijn de beste travel hacks die wij ontdekt hebben en gebruiken dit elke keer als wij een vlucht gaan boeken.

Deze travel hacks zullen je helpen om ervoor te zorgen dat je altijd de best mogelijk deal krijgt. Volg deze strategieën en de volgende keer dat je op zoek bent naar een goedkope vlucht, zal dit je geld, tijd en irritatie besparen.

HOE DE GOEDKOOPSTE VLUCHTEN TE BOEKEN?

1. Gebruik de beste zoekmachines
De meeste zoekmachines verdienen hun geld via een commissie bovenop de ticketkosten, dus let daar op. Wij hebben onze favoriete vliegtickets sites hieronder gezet. Zorg ervoor dat je ze allemaal raadpleegt voordat je een boeking maakt.

Skyscanner
Wij zijn dol op Skyscanner. Dit is een van de meest toonaangevende zoekmachines die er zijn.

Momondo
De tickets op deze website zijn heel goedkoop. Je krijgt 99% van de tijd de goedkoopste opties te zien, omdat ze tarieven van de goedkoopste ticket website ophalen.

Google Flights
Op de website van Google Flights vind je een zeer handige kalenderoptie, waardoor je kunt zoeken naar de goedkoopste dagen om te vliegen. Zodra je de goedkoopste datum vindt, kun je een van de andere websites gebruiken om jouw vlucht te boeken.

Kiwi.com
Deze website is flexibeler dan Google Flight of Skyscanner. Kiwi.com heeft veel opties waardoor gericht zoeken makkelijker wordt gemaakt.

Jetradar
Jetrader bevat enkele budgetmaatschappijen die andere websites niet hebben, dus is het zeker de moeite waard om op hun website te kijken.

Er is niet echt een winnaar wat betreft de bovengenoemde websites, maar de twee websites die keer op keer naar de top lijken te komen zijn Momondo en Skyscanner. Wij raadplegen deze websites altijd als eerst als wij vliegtickets willen gaan boeken.

8 Tips om goedkope vluchten te vinden

 

 

 

 

 

 

 

2.Verberg je zoekopdracht
Sommige websites beweren dat dit niet waar is, maar uit eigen ervaring hebben wij gemerkt dat de prijzen meteen gaan stijgen op het moment als wij op zoek zijn naar een specifieke bestemming.

Luchtvaartmaatschappijen gebruiken cookies in jouw browser om je te laten geloven dat de prijzen stijgen. Ze willen namelijk dat je NU gaat boeken om zoveel mogelijk geld te besparen. Zorg er altijd voor dat je incognito of privé  browser modus gebruikt als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets.

Open een nieuw incognito of privé-venster tussen nieuwe zoekopdrachten, cookies worden namelijk gereset en verwijderd tussen elke sessie. Op deze manier heb je de beste kans om goedkope vluchten te vinden zonder te worden misleid door luchtvaartmaatschappijen.

4.Lokaal
Als je boekt bij een luchtvaartmaatschappij uit een ander land, controleer dan altijd de prijs en de valuta van jouw bestemming. Misschien vind je verschillen die kleiner zijn.

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden goedkope prijzen voor de lokale bevolking. Als je daar gebruik van wilt maken, controleert eerst dat je creditcardkosten voor buitenlandse transactiekosten en wisselkoersen jouw geen problemen zullen bezorgen. Als je dit namelijk niet doet kun je veel geld verliezen.

5.Vind de beste tijd om jouw reis te boeken
Er zijn twee factoren om dit te overwegen:
– goedkoopste tijd om te vliegen
– beste tijd om te boeken

De goedkoopste tijd om te vliegen:
– januari tot eind april
– oktober tot begin december

De duurste tijd om te vliegen:
– piek zomer (half juni tot half augustus)
– Kerstmis / Nieuwjaar

Hoe duur of goedkoop een vlucht ook zal zijn, verschilt een beetje van de bestemming waar je naartoe wilt gaan. Een voorbeeld is: als je naar New York wilt tijdens de feestdagen, kun je niet verwachten dat je goedkope vluchten zult vinden, zelfs als je maanden van tevoren boekt.

6.Goedkoopste tijd om te boeken
Er zijn verschillende theorieën over de beste reistijd op basis van het type vlucht dat je zoekt. Als je tijdens het piek- en vakantieseizoen moet vliegen, is de beste tijd om te beginnen met zoeken zodra de vluchten worden vrijgegeven door luchtvaartmaatschappijen (meestal 11-12 maanden van tevoren).

Voor andere periodes van het jaar varieert de “sweet spot” veel, maar dit is meestal wat het beste werkt:
– binnenlandse vluchten kun je het beste 1 tot 3 maanden van tevoren boeken
– internationale vluchten is dit 4 tot 8 maanden van tevoren

Luchtvaartmaatschappijen kondigen vaak aan het begin van de week uitverkoop van vliegtickets. Je kunt uitstekende deals vinden op dinsdag en zaterdag. Op vrijdag en zondag zijn de vliegtickets normaal gesproken duurder. Dit komt omdat de meeste mensen op die dagen boeken en luchtvaartmaatschappijen en hotels de neiging hebben de prijzen te verhogen. Dus als je, jouw vlucht halverwege de week kunt boeken, is de kans groot dat je veel goedkopere deals zult vinden.

7.Flexibel zijn
In je zoektocht naar goedkope vluchten, moet je bereidt zijn flexibel te zijn in: waar en wanneer?

Goedkope vluchten kleine luchthavens
Zoek op vertrek luchthavens zoals Rotterdam of Eindhoven airport, die zijn misschien niet de voor de hand liggende keuze, maar kleinere luchthavens of een luchthaven die slechts een extra uurtje rijden van huis is, kan je honderden euro’s besparen.

Wanneer te boeken
Wanneer we onze vakanties boeken, kiezen we normaal:
– eerst een bestemming
– beslissen we wanneer we gaan
– controleren we de prijs van de vluchten voor die datums
Dit leidt normaal gesproken tot het vinden van vluchten die duurder zijn dan nodig. Als je prioriteit is om goedkope vluchten te krijgen, moet je je aanpak wijzigen.

Zo doe je dit
Ontdek welke vluchten beschikbaar zijn bijvoorbeeld via Skyscanner of Momondo. Kijk daarna naar je:
– budget
– bepaal welke goedkope reisbestemming je graag bezoekt
– selecteer de data waarop de goedkoopste beschikbare tarieven zijn

Zorg ervoor dat je verschillende data controleert. Je zult verrast zijn hoeveel je kunt besparen door eenvoudig datums te veranderen. Door je mindset te veranderen, kun je honderden euro’s besparen.

Fouttarief
Luchtvaartmaatschappijen maken af ​​en toe fouten als gevolg van computerstoringen, menselijke fouten of fouten bij het omrekenen van valuta. Dit kan leiden tot ongelofelijk goedkope vluchten. Deze staan ​​bekend als fout- of fouttarieven. Als je een fouttarief vindt, raden we je aan ten minste een week te wachten voordat je een accommodatie boekt, omdat luchtvaartmaatschappijen soms jouw ticket kunnen intrekken.

8.Enkel reisticket
Normaal gesproken is het kopen van een retourticket veel goedkoper, maar vergelijk de prijs van twee losse tickets altijd, in plaats van direct te kiezen voor een retourvlucht. Je zou een goede deal kunnen vinden. Dit geeft je ook de flexibiliteit om aan te komen of te vertrekken vanaf verschillende luchthavens en kan helpen om een ​​veel goedkopere prijs te krijgen voor je vliegticket.

Ten slotte

Nu weet je hoe je goedkope vluchten kunt vinden en boeken. Ben je klaar voor je vakantie?  Heeft je zelf nog tips die je zou willen delen? Stuur dan een mail naar reizenopsneakers@gmail.com.

VEEL PLEZIER MET HET ZOEKEN EN BOEKEN VAN JE VOLGENDE VAKANTIE!