Op zoek naar een geweldig boek om te lezen?
Hier zijn 9 boeken die wij onlangs hebben gelezen en absoluut van hielden!

Deze boeken kun je meenemen op vakantie,  lezen aan het strand, in je tuin of verslinden onder een parasol.

Happy reading!

De weg naar Erzhey

DOOR: ABRAHAM HULZEBOS

Een prachtige roman die een bijzonder kijkje geeft in het leven van de schrijver en zijn reis door Rusland. Het verhaal is zo geschreven dat je erin meegezogen wordt en alle emoties van de personage doorleeft. Na het lezen van dit boek wil je een reis maken naar dit fascinerende in indrukwekkende land.

nevelen van avalon

DOOR: MARION BRADLEY

De schrijfster liet zich inspireren door de vrouwen die in Arthurs wereld leefden. Nevelen van Avalon beschrijft niet alleen de wereld van koning Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel, maar ook de magische wereld van Avalon: het mysterieuze eiland dat alleen zichtbaar is voor hen die uitverkoren zijn. 

de alchemist

DOOR: PAULO COELHO

De jonge schaapherder Santiago heeft één grote wens: de wereld bereizen tot in alle uithoeken om zo uit te vinden hoe deze in elkaar zit. Je wordt meegesleept in zijn reis die aanvankelijk hopeloos lijkt, maar door naar zijn hart te luisteren vindt hij zijn pad.  Het is een reis van levenslessen en mooie verhalen over ontmoetingen, liefde en alchemie. ‘

azie

DOOR: MEERA SODHA

Meera Sodha laat zich voor dit boek inspireren door de Aziatische keukens: van India tot Indonesië, van China tot Singapore en van Thailand tot Vietnam. Of je nu vegan of vegetariër bent, dol op gerechten met plantaardige ingrediënten. Azië bevat gerechten met noedels, rijst, curry’s, salades en overheerljike ovengerechten. Allemaal makkelijk om te maken en stampvol heerlijke smaken.

ZES MAANDEN IN DE SIBERISCHE WOUDEN

DOOR: SYLVAIN TESSON

Sylvain Tesson had een belangrijk doel in zijn leven: nog voor zijn veertigste wilde hij ervaren hoe het is om als kluizenaar te leven, diep in het bos. Het is een man die houdt van extremen en dus besluit hij om zes maanden in een hut te gaan wonen, gelegen aan het Baïkalmeer in Siberië.

PANCAKE ADVENTURES

DOOR: WILLEM DIELEMAN

De jonge schaapherder Santiago heeft één grote wens: de wereld bereizen tot in alle uithoeken om zo uit te vinden hoe deze in elkaar zit. Je wordt meegesleept in zijn reis die aanvankelijk hopeloos lijkt, maar door naar zijn hart te luisteren vindt hij zijn pad.  Coelho laat ons de reis zien die er toe doet: een reis van levenslessen en mooie verhalen over ontmoetingen, liefde en alchemie. ‘

anna karenina

DOOR: LEO TOLSTOJ

Anna Karenina volgt het dramatische leven van een aristocratische familie in Rusland aan het eind van de negentiende eeuw. Ze is getrouwd met een twintig jaar oudere hoge ambtenaar: een streng en gevoelloos man die alleen maar denkt aan zijn carrière. Drang naar vrijheid drijft haar in de armen van officier Vronski met wie ze een affaire begint.

De grote spoorwegcarrousel

DOOR: PAUL THEROUX

Paul Theroux reist vier maanden per trein door Azië. Hij doorkruist onder meer Turkije, Iran, Afghanistan, Pakistan, India, Sri Lanka, Thailand, Birma, Maleisië, Zuid-Vietnam en de Sovjet-Unie en neemt de ultrasnelle Japanse treinen, de Oriënt-Express en de Transsiberië-Express.

De weg van het avondland

DOOR: JAN LEYERS

Op zoek naar een antwoord maakte Jan Leyers een lange reis van Ethiopië naar Europa, van het land waar het menselijke avontuur begon naar de plek waar hijzelf vandaag woont. De Weg naar het Avondland is het indringende en meeslepende verslag van een tocht door woestijnen en miljoenensteden, door arme en rijke landen, door democratieën en dictaturen.