Geen categorie

9 Inpaktips voor een zorgeloze vakantie


We kijken allemaal uit naar een ontspannende vakantie, maar de dagen daarvoor kan veel stress bezorgen. Vragen als: wat voor koffer neem ik mee en hoeveel kledingstukken heb ik nodig op mijn vakantie. Herken je dit ook?

Inpakken was vroeger een van de ergste nachtmerries. Er is nooit genoeg tijd en je gooit altijd teveel dingen samen op de avond voor je vlucht.

INPAKTIPS DIE JE ZULLEN HELPEN 

Laat ons jouw vertellen wat wij hebben geleerd: Voorbereiding is de sleutel!
Zodra je dit onder de knie hebt, wordt alles eenvoudiger en zal het inpakken niet meer zo stressvol zijn. Vermijd deze veelgemaakte fouten om ervoor te zorgen dat je perfect ingepakt hebt voor jouw volgende vakantie.

inpaktips

1.Teveel (overpacking)
Dit is verreweg de meest voorkomende fout die iedereen maakt. Je moet eerst nadenken wat je echt gaat gebruiken en dragen op je vakantie. Als je die spijkerbroek alleen thuis draagt, waarom zou je dan nog eens 7 paar broeken meenemen die je de afgelopen 3 jaar niet hebt gebruikt?

2. Geen inpaklijst maken
Het maken van een inpaklijst heeft de manier waarop wij inpakken voor onze vakantie volledig veranderd. Wij dachten dat wij alles konden onthouden, maar er zijn zoveel kleine dingen om in gedachten te houden: tandenborstels, ondergoed, sokken, make-up spullen, camera, oplader etc.

Maak een inpaklijst en begin deze een paar weken voor je reis in te vullen. Je kunt het vervolgens opslaan en opnieuw gebruiken voor toekomstige reizen. Wij hebben een lijst voor de zomervakantie, korte weekends en wintervakantie. Het is echt heel handig om te dit hebben.

3. Het weer niet controleren
Er is niets ergers dan een tas vol verkeerde kleding mee te nemen naar je vakantiebestemming. Vergeet niet om het weer te controleren voordat je begint met inpakken. Het helpt ook om altijd een regenjas in te pakken met een mix van kleding die je (indien nodig) in lagen kunt dragen.

4. Kleding vouwen, niet oprollen
Je kleding oprollen is al een tijdje de aangewezen manier om in te pakken. Maar door op te rollen, krijg je veel kreukels en bespaar je echt geen ruimte. Je moet je kleren opvouwen. Om het nog makkelijker voor jezelf te maken kun je gebruik maken van verpakkingskubussen. Het helpt om je kleding samen te drukken, maar ook om geen complete puinhoop te maken als je op zoek bent naar het juiste t-shirt in jouw koffer.

5. Schoenen inpakken
Zorg ervoor dat je je schoenen onderin je bagage stopt. Zorg er ook voor dat je altijd schoenen in een aparte (plastic)tas stopt. Het laatste wat je wil is dat jouw schonen kleren vies worden.

6. Geen badkleding mee nemen
Badkleding nemen niet veel ruimte in en het is altijd een goed idee om er een mee te nemen. Je weet maar nooit, misschien vind je een jacuzzi of een zwembad die je niet had verwacht in de accommodatie waar je gaat verblijven tijdens je vakantie. Het zou jammer zijn als je daar geen gebruik van kunt maken.

inpak lijst

7. Wachten tot het laatste moment
Als je tot op het laatste moment wacht met inpakken, heb je niet veel tijd om te plannen. Zorg ervoor dat je van tevoren begint na te denken over wat je nodig hebt, welke kleding je gaat dragen en welke schoenen je moet inpakken. Dit helpt je onnodig stress te voorkomen.

8. Alleen lichte kleuren inpakken
Lichte kleuren zijn leuk, vooral als je naar een zonnig oord gaat, maar helaas tonen ze veel meer vuil en slijtage dan donker gekleurde kleding. Zorg ervoor dat je wat donkere kleding inpakt in het geval van een noodsituatie op het laatste moment.

9. Waszak vergeten
Onze koffer zit altijd vol met vuile kleding op de terugreis naar huis, maar onvermijdelijk zullen sommige stukken nog steeds schoon zijn. Een waszak of plastic(tas) helpt om vuile en schone kleding gescheiden te houden en het uitpakken gemakkelijker thuis te maken.

Vermijd deze verpakkingsfouten en je bent in no-time klaar voor jouw volgende vakantie.