India

Een van onze reizigers is naar India geweest en heeft een geweldig tijd gehad. Ze kan niet wachten om terug te gaan en de rest van het land te ontdekken. Ik heb aan haar gevraagd waarom India op je bucket list moet staan.

Oudste overlevende beschaving
India is één van ’s werelds oudste overlevende beschaving en heeft duizenden jaren aan geschiedenis te ontdekken. India is een veelzijdige, kleurrijke en contrastrijke land. Het eten is heerlijk en bovendien zijn de mensen erg aardig. Het is dan ook niet zo gek dat India zowel cultuurtoeristen als natuurliefhebbers en religieuze reizigers trekt.

Diversiteit
Er is onbegrijpelijk veel diversiteit in India en toch midden in de diversiteit is er eenheid. India is een land dat niet kan worden uitgedrukt in woorden. Je moet het ervaren…ruiken, proeven, horen en zien. Verdwalen in straten in de benauwde hitte, in de volle zon waar je tegen volle kraampjes Indiaaanloopt. Het is een soort van chaos, dat op één of andere manier stroomt wanneer je het minst verwacht en je zal dit zeker nergens anders vinden.

Taj Mahal
Een must see is de Taj Mahal. De Taj Mahal is een prachtig architectonische bouwkunst die ook bekent staat als het symbool van de liefde. De toenmalige Mongoolse keizer Shah Jahan liet dit bouwen ter ere van zijn geliefde vrouw Muntaz Mahal, die stierf op het kraambed.

Goa en Kerala
Stranden van Goa en Kerala worden genoemd als de beste van India. Deze stranden zijn de ideale plek om je vrij te voelen, te ontspannen en te genieten van het leven. Ook een must voor de yoga liefhebber. Je kunt op het strand yogalessen volgen of een ayurvedische massage krijgen.

DSCN3484Verrijking
India is een land die je ten minste één keer in je leven gezien moet hebben. Reizen door India haalt je uit je comfort zone. Alles voelt anders. De smalle straten bieden je een uniek inkijkje in het dagelijks leven. Je leert waarderen wat je thuis hebt en hoe gelukkig je bent. Het is niet gemakkelijk, maar ik kan je verzekeren dat het je zal verrijken en een zeer onvergetelijke ervaring achterlaten.